Kursus Professional Microsoft Excel Jangka Pendek

Jawapannya ialah melengkapi pekerja dengan “peralatan” yang betul. Syarikat yang berwawasan akan melabur dalam tenaga pekerja dengan bukan hanya memberikan mereka platform teknologi yang betul, tetapi juga pengetahuan yang diperlukan untuk memilih alat yang tepat untuk membuat keputusan. Senarai program kami memperuntukkan pengetahuan yang diperlukan dengan melengkapi peserta dengan elemen analisis data dengan menggunakan pelbagai fungsi dan ciri-ciri Microsoft Excel yang dibina khusus.

Untuk menjadi seorang penganalisis data yang berjaya dalam persekitaran perniagaan elektronik hari ini, seseorang perlu memahami bahasa perniagaan dengan unsur-unsur matematik, statistik dan logik yang mudah. Inilah yang ditawarkan oleh program kami. Ia bertujuan untuk melahirkan profesional yang boleh menggabungkan perisian dengan keperluan perniagaan mereka dan membuat keputusan yang tepat pada masanya dengan memahami bagaimana untuk menjadualkan data asas kepada maklumat untuk membuat keputusan.

Peserta akan belajar gambaran keseluruhan bagaimana Microsoft Excel boleh digunakan untuk mengumpul, menganalisis, merumuskan, dan melaporkan data yang kita perolehi dalam kerja harian kita. Ia juga melibatkan pembinaan model analisis untuk membantu organisasi meningkatkan keuntungan, mengurangkan kos, atau menguruskan operasi dengan lebih cekap. Penekanan diletakkan pada penguasaan Microsoft Excel, terutamanya pelbagai kategori fungsi (iaitu kewangan, statistik, maklumat, logik, pangkalan data, dan lookup) dan ciri-ciri lain yang dibina khusus. Contoh-contoh praktikal ditunjukkan dan diajar untuk memahami kemahiran penting untuk menjadi lebih produktif dalam proses membuat keputusan menggunakan “spreadsheet”. Ia juga bertujuan untuk menyelaraskan misi perniagaan ke dalam data mutlak untuk melaksanakan teknik “number crunching” dan mentafsir keputusan ini.

Siapa kami
Avimur Solutions Sdn Bhd ( “AVIMUR”) adalah sebuah syarikat yang diperbadankan di Malaysia yang berdaftar dengan HRDF, khususnya melaksanakan kursus dalaman (in-house) program latihan korporat, kami juga boleh menyediakan latihan di brunei dan jakarta, medium pengajaran kami adalah bahasa inggeris dan bahasa melayu dan semua alat- alat pembelajaran adalah dalam bahasa inggeris. Kami menyediakan kursus dalaman untuk meningkatkan tahap produktiviti pekerja dengan menggunakan alat seperti aplikasi Microsoft Office yang bertujuan untuk meningkatkan kemahiran membuat keputusan. Tumpuan kami ialah menunjukkan kepada pekerja bagaimana untuk mengeksploitasi aplikasi Microsoft Office bagi memaksimakan tahap produktiviti.

Apa yang kami tawarkan
Secara ringkasnya , program amali latihan kami membantu pekerja untuk memperbaiki diri mereka dalam memahami fungsi yang lebih maju, ciri-ciri, dan aplikasi Microsoft Office tambahan iaitu Microsoft Excel. Mengetahui teori ini adalah baik tetapi jika seseorang boleh memggunakan teori dan menukarkannya kepada penggunaan praktikal, ini menjadi satu kelebihan. Kursus Teknologi Komputer Bengkel Panduan Formula Lengkap Microsoft Excel Professional belajar Asas Basic hingga ke Advanced Pembelajaran dalam Bahasa Malaysia

Kursus Komputer ( Microsoft Excel ) jangka Pendek

Jenis-Jenis Kursus Microsoft Excel : Teknik Analisa Data, Excel Pengguna Harian, Papan Pemuka, Petua dan Teknik, Teknik Persembahan, Fungsi dan Ciri-Ciri, Excel untuk Profesional Sumber Manusia, Pengiraan Kewangan, Cara Meminimumkan Kos menggunakan Excel, Perlombongan Pangkalan Data, Jualan dan Pemasaran.

BUTIRAN KURSUS:

PROGRAM LATIHAN SYARIKAT  SECARA BERKUMPULAN ATAU 1 ORANG ( INDIVIDU )

LATIHAN DALAM TALIAN MICROSOFT EXCEL

LATIHAN DALAM TALIAN MELALUI ZOOM

JADUAL MASA / HARI KURSUS : PENGATURAN MASA DAN HARI KURSUS YANG FLEKSIBLE

TEKNIK PEMBELAJARAN ADALAH DALAM BAHASA MALAYSIA

KURSUS BOLEH DI ATUR PADA HUJUNG MINGGU

JANGKAMASA KURSUS : 9 JAM UNTUK ASAS MICROSOFT EXCEL / 12 JAM INTERMEDIATE / 12 JAM ADVANCED

SIJIL LATIHAN AKAN DISEDIAKAN OLEH AVIMUR SOLUTIONS SDN BHD

KLIK DI SINI HUBUNGI KAMI : WhatsApp 0138801776

Bagaimana anda akan mendapat manfaat
Manfaat peserta yang menghadiri mana-mana program kami ialah, dalam masa yang singkat sahaja dapat menyediakan pelbagai jenis laporan yang memerlukan penggunaan pelbagai ciri-ciri dan fungsi; belajar untuk menganalisis data yang lebih mendalam dan mengenal pasti corak atau trend; menguasai pelbagai jenis carta yang boleh digunakan dalam persembahan; memanipulasi dan mempersembahkan data yang lebih baik; memahami teknik membuat persembahan yang lebih baik dengan menggunakan “wow faktor”.

Mengenai Jurulatih
Palani Murugappan akan berkongsi dengan para peserta pengetahuan dan pengalaman beliau yang lebih daripada 20 tahun dalam aplikasi perisian dan industri latihan. Palani adalah jurulatih profesional dan speaker sejak tahun 2000, yang pakar dalam bidang yang dapat meningkatkan produktiviti pejabat dan kecekapan kemahiran dengan menglengkapi pekerja kemahiran membuat keputusan menggunakan kaedah seperti Microsoft Office, iaitu Microsoft Excel.

Palani menggabungkan kaedah yang dipermudahkan untuk menunjukkan peserta bagaimana untuk memanfaatkan teknologi dalam membuat keputusan setiap hari dan proses pelaporan oleh mengeksploitasi penggunaan alat-alat seperti aplikasi Office dan bukannya hanya sekadar belajar bagaimana untuk menggunakannya. Peserta juga diajar pelbagai aspek kemahiran membuat keputusan menggunakan fungsi, ciri-ciri binaan khusus, di samping mempelajari bagaimana untuk mentafsirkan jawapan mutlak atau ciri yang terkira.

Bagi kebanyakan program Palani, terdapat 3 bidang utama yang akan dipelajari oleh peserta:

1) Kemahiran Membuat keputusan
2) Kemahiran Pelaporan
3) Kemahiran Pembentangan

Salah satu kegemaran Palani pada masa lapang ialah penulisan. Sehinggai hari ini, beliau telah menghasilkan lebih 50 buah buku mengenai pelbagai aplikasi perisian yang terdiri daripada Microsoft Windows dan Office Suite, Aplikasi perniagaan menggunakan Microsoft Excel, Internet, Adobe perisian penerbitan untuk AutoCAD. Buku-buku beliau amat popular kerana banyak menggunakan tangkapan skrin yang menyenangkan dan mengukuhkan proses pembelajaran.

Palani memegang Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (pengkhususan dalam Perdagangan Elektronik)
dari Australia. Beliau juga merupakan jurulatih PSMB/HRDF berdaftar yang disahkan.